neděle 22. prosince 2013

Ohlédnutí za rokem 2013

Ahoj holky,

dovolte mi takové menší vymáčknutí své duše a ohlédnutí se za rokem 2013. Tento rok byl ve znamení přelomů, zvratů, změn a nečekaných výsledků.



Pokud jste četli můj příběh o začátku hubnutí (pokud ne, můžete si počíst zde ) tak víte, že hlavním iniciátorem změny ve stravování a celkovém životním stylu bylo zdraví. Den 20.3.2013 ustanovuji jako moje druhé narozeniny, kdy jsem odcvičila první workout s Jillian Michaels. Tehdy jsem opravdu netušila, že u cvičení vydržím. Taky jsem netušila, že diametrálně změním svůj životní styl a stravovací návyky. Ale "sen" a abstrakce se stala realitou. Přemýšlela jsem, co a jak jsem vlastně předtím jedla a dělala. No, nedělala jsem nic,"gaučing". Co se jídla týče, přemýšlela jsem, zda oním zabijákem bylo sladké nebo tučné. Ano, obojí ruku v ruce, ale asi vyhrály tuky. Sice jsem snědla na posezení jednu nebo dvě čokolády, nebo koupila indiánka, ale v podstatě má strava byla o rohlících, lunchmeatech, tučných sýrech, pizzách, hamburgerech, omáčkách, pochutinách, špeku, hotových jídlech, smažené, naložené v oleji. To vše si navzájem plácalo po"zádech" s nepravidelností a velikostí porcí. Jedla jsem 2x za den, přičemž jedna porce byla například dvě velké pizzy se sýrem nebo balík špaget s lunchmeatem a kečupem (jo všeho celé balení, až na ten kečup:)). Byla jsem ten typ, co má ty tuny výmluv propracovaných k dokonalosti, proč něco nejde. Nejde snídat, nejde svačit, nejde obědvat, nestíhám, nestačím, protože není čas, jsem unavená, mám moc práce.... Asi člověk musí opravdu dospět do stádia vnitřní změny, ať už se týkají čehokoliv, nelze to vynutit, musí to přijít "samo". Nebýt zdravotní stránky, asi bych tady teď nepsala tento trapný výlev, neměla police nacpané zeleninou, celozrnnýma potravinami a další zdravou výživou, nejedla pravidelně 5x denně a nebyla o 20kg lehčí. Celé hubnutí neslo také mnoho komplikací a úskalí, nepochopení lidí v okolí, shazování, urážení a další příjemnosti. Holky, ale opravdu to děláme pro okolí? Okolí nám může vlézt na hrb, děláme to pro sebe. Nebojte se bojovat, držet hlavu vzpřímenou a všechny kudly do zad odrážejte. Odhoďte výmluvy, nahoďte odhodlání a pevný cíl, zatněte zuby a bojujte, máte li v plánu hubnutí a změnu životního stylu. Na změnu a nový start je čas vždycky, chce to trpělivost. Čas na 30 minut cvičení si opravdu najde každý, a jídlo se naučíte, tak jako se naučíte psaní, čtení, pečení apod. Pár kopanců a máte to v malíčku. Nevzdávejte nic po měsíci. Píle a trpělivost vám přinese kýžené výsledky. Když sem to dokázala já (člověk původně líný a žeroucí opravdu hnusy), tak proč ne vy. Takže pokud jdete do roku 2014 s nějakými cíli a potřebami změny, dejte do toho vše, neohlížejte se a dupejte tu cestu rovnou za nosem.

Takže buď budete jíst nepravidelně, tučné, sladké a gaučingovat a dopadnete takto:







 No a nebo se dáte na cvičení a správné jídlo a dopadnete takto:



Volba je na vás....rok 2013 byl mým rokem zrození, bude rok 2014 tím vaším zrozením?

Přeji pěkné vánočky a šťastný nový rok :)

Martina


10 komentářů:

Unknown řekl(a)...

Moc krásné! Spousta dřiny, ale výsledek je naprosto famozní!

Marrifit řekl(a)...

Děkuji Nikolo:)

Týna řekl(a)...

Martinko, parádní změna, za kterou tě moc moc obdivuji. :))
Krásné Vánoce. :*

Marrifit řekl(a)...

Díky Kriss, budu péct sušenky podle tebe :)))

Unknown řekl(a)...

martinka ja steba fakt nemozem ty si fakt frajerka roka uz sa fakt neviem dockat na nasu spolupracu mam pred tebou respekt

Unknown řekl(a)...

Martinko, je to nádherně napsný (y). Jsi mým velkým vzorem. A doufám, že se aspoň v roce 2014 trošku přiblížím, když už se mi to nepovedlo do konce roku 2013. Přeji Ti krásné Vánoce.

Zrzunka řekl(a)...

neuvěřitelná proměna! :) krásný článek

Unknown řekl(a)...

Tak to je parádní proměna! :) To břicho luxus :)

Unknown řekl(a)...

Neuvěřitelné. Budeš mým vzorem.

Unknown řekl(a)...

Jsi fakt úžasná!!! Smekám... lidi jako Ty mě dokážou nakopnout :)