pondělí 25. ledna 2016

Bramborovo tuřínový nákyp


80 ml sójového mléka
zhruba půlka cibule
sušený česnek
sušená paprika
kmín
pepř
anýz
kari
himalájská sůl (růžová, ve zdravých výživách)
2 vejce
3 plátky uzeného masa (množství dle chuti, já použila domácí)
600 g brambor
100 g tuřínu
190 g špaldové mouky
2 lžičky Solamylu




Suroviny:

80 ml sójového mléka
zhruba půlka cibule
sušený česnek
sušená paprika
kmín
pepř
anýz
kari
himalájská sůl (růžová, ve zdravých výživách)
2 vejce
3 plátky uzeného masa (množství dle chuti, já použila domácí)
600 g brambor
100 g tuřínu
190 g špaldové mouky
2 lžičky Solamylu

Postup přípravy receptu

Recept jsem dostala od kamaráda, v originále je tuřín strouhaný nahrubo a nevařený. Mě se po zakoupení zdál dost tvrdý, tak jsem jej uvařila.

Den před pečením si uvařím brambory a tuřín. Tuřín po uvaření v podstatě vypadá jako brambory, chutná více či méně podobně, je je jakoby mdlejší, používá se i jako dietní fitness náhrada brambor.

Nakrájím si domácí uzené na menší kostičky.

Mléko si smíchám s vejci.

Mouku smíchám se solamylem.

Brambory, cibuli i tuřín nastrouhám na jemném struhadle, přidám veškeré koření, nakrájené uzené maso, mléko s vejci a nakonec vmíchám mouku se solamylem.

Těsto smíchám a naliji do formy.

Pekla jsem jej na 190°C cca 40 minut.

Žádné komentáře: