úterý 15. dubna 2014

Strach a operace očí

Ahoj holky zlaté,

dnes přispěji trochu jiným článkem z jiného soudku, kde nebude tuna fotek, ale zkusím vám i něco "popovídat". Některé víte, že mě čeká operace očí. No a onen čas se nachýlil a já jsem v mírné panice, strachu a očekávání. Operace proběhne ve čtvrtek 17.4.2014. Jedná se o laserovou operaci metodou NeoLasik HD.


Vidím špatně do dálky, v šeru, ve tmě. Při řízení auta jsem jaksi neviděla přechody, obrubníky, chodce atp. Ve tmě nevidím vůbec nic a běžně na světle lidi nezdravím, neb prostě nevidím, zda je to kámoš nebo cizí člověk. Vidím rozmlženě a nezaostřeně, no a už mě to začalo hodně lézt krkem. Představte si ty akce, když chcete začít nové cvičení a na ty cviky musíte jaksi vidět, že, abyste je mohli dělat. Takže já přikurtované brýle k hlavě, obvázané čelenkou, aby při skákání nespadly, při pocení nic moc, když vám to kape na skla, a pak nevidíte. Opravdu na cvičení brýle, je fakt pruda, stejně tak na dobíhání šaliny, pořád to padá, v létě o ničem, v zimě zamlženo, no co vám budu povídat. Takže se čas nachýlil a rozhodla jsem se, že to podstoupím. Co očekávám? Hlavně ať se proboha nic nepo*ere, jestli budu vidět lépe nebo ne, já ani nevím. Spíš se fakt bojím, abych vůbec viděla. No, bílá hůlka to jistí. Každopádně, když se nebudu dlouho ozývat (čehož si jistě všimnete), tak aspoň budete vědět, odkud vítr vane. Po operaci se nesmí ženy 14 dní líčit, netlačit si na oči, nemnout si je, vyvarovat se kontaktním sportům, já asi nebudu moct spát ani na břichu (neb mám obličej vražený do polštáře), oči budou citlivé na světlo a co mě dál čeká, nevím. Při operaci laser "odpálí" tu špatnou část rohovky a zakřiví  to tak, že by to mělo pak koukat normálně (laicky řečeno). Takže v očích budou ranky na rohovce, která se musí zhojit. Ovšem aby to neznělo tak děsivě, operace trvá cca 20 minut, a člověk odchází domů po svých, je to ambulantní, bezbolestné, někteří šli i druhý den do práce. Mám strach? Ano, mám....ale už jsem se rozhodla a jdu do toho. Držte mi palce. Pokud to dopadne vše jak má, budu mít pro vás za odměnu, že mi budete držet palce a posílat mi pozitivní myšlenky a energii, test a recenzi určitých výrobků (jsem tajemná jak hrad v Karpatech, co:)).

Vaše Martina

Tady je ona operace, která mě čeká.




Nevím, zda se budu po čtvrtku takto "usmívat"


Tak přesně tohleto, co na vás čučí, se bude laserovat


No a nezbytný equipment na oči, který bude asi mojí druhou rukou na bůhví jakou dobu, bez něj to prý nejde

(hádanky ve tmě..:)))

Jo, třeba tohle bude v recenzi. Bude asi hodně dlouhá, pokusím se ji fakt vyladit, abyste z toho byly modré  moudré.

11 komentářů:

Unknown řekl(a)...

Ahoj, byla jsem na stejné operaci v srpnu, taky jsem se bála, ale za sebe Ti můžu říct, že to nebylo nic hrozného, oči se mi rychle hojily a hlavně jsem byla ráda, že konečně vidím bez jakékoli pomůcky:) Je to paradní pocit:) Hlavu vzhůru a neboj se..! ;)

Anonymní řekl(a)...

Neboj, neboj, vše dobře dopadne! Na této operaci byla moje ségra i taťka a nemůžou si to vynachválit ;) Držím palce a přeji pevné nervy. Ty to zvládneš, jsi bojovnice ;)

Anonymní řekl(a)...

Hlavne sa neboj,zakrok mne osobne trval asi 5-10minut a ak nemyslim na tie 3 dni potom kedy som zila v absolutnej tme a ledva si mohla umyt zuby (naozaj to dost bolelo a oci som mala extra citlive na akekolvek svetlo-v podstate som len lezala v tmavej izbe a najlepsie bolo ked sa mi podarilo od bolesti zaspat) tak to boli najlepsie investovane peniaze,vidim uzasne vsetko :)
Eva

Týna řekl(a)...

Budu na tebe moc myslet!
Určitě to nebude nic příjemného, ale je to pro dobrou věc, pro tvé zdraví, takže věřím, že to zvládneš! :))

Marrifit řekl(a)...

Děkuji všem za podporu, no to víte, strach je a přejde až to budu mít za sebou, uvidím...teda doufám, že uvidím. Zas tu do blogu mžourám v brýlích tak jsem zvedava. Díky moc všem

Anett řekl(a)...

Taky jsem byla na operaci letos v únoru. Operace je vážně krátká a potom můžeš jít i po svých, ale po odeznění znecitlivujících léků to začne. Nechci tě strašit jenom aby jsi nebyla zklamaná, že druhý, třetí a třeba i čtvrtý den musíš být doma a nedojdeš si sama ani na toaletu, natož se sama najíst. Já jsem třeba týden vůbec neotevřela oči. Je pravda, že jsem měla ten horší způsob hojení. Jsem prý ještě mladá (21) tak se to hojí trochu "divočeji". Každopádně byl to nejhorší týden v mém životě. Ale teď už vidím úplně skvěle. Stálo to za to :) Držím ti palce ať to dopadne dobře :)

Marrifit řekl(a)...

Anett, tak to jsi prvni takovym komentarem. Ja doufam, ze to budu mit v pohode teda, me nema kdo odvadet, musim si vse delat sama a chodit do práce :) To jsem jeste neslysela, ze by byl nekdo tak rozbity jako ty, to jsi mela asi fakt haluz nejakou, to me mrzi. Napisu jak na tom budu ja. Díky za echo.

Unknown řekl(a)...

Ahojky, tak u mě to proběhlo naprosto v pohodě, operace na pár minut a šlo se domů. Ano, po odeznění umrtvení to bolí jako čert, ale dostala jsem léky, po kterých jsem skoro hned usnula a ráno už to byla paráda :-) Nic nebolelo, viděla jsem :-) Měla jsem předtím 5,5 dioptrie na každém oku, po operaci 0...v těhotenství se mi jedno oko zhoršilo na 0,5, ale tak ale to je fakt jen detail :-) Šla jsem když mi bylo necelých 20 let. Všechno se hojilo v pohodě, i když jsem musela na reoperaci, takovou mini, protože mi něco prorůstalo skrz sklivec, ale to byla jen fakt minioperacička :-) Tak držím palce a určitě se není čeho bát!!

Anonymní řekl(a)...

Palce ti rozhodně držím, jak jsem psala na instagramu!! Uvidíš, dobře to dopadne!!

Andullie řekl(a)...

Určitě se neboj, bude to v pohodě. Jasně, každý reaguje na podobné operace trochu jinak, ale v mém okruhu známých je asi 6 lidí, kteří ji podstoupili a ani jeden z nich s tím neměl problémy a dnes vidí skvěle a nemůžou si to vynachválit :)

Anonymní řekl(a)...

brzo me ceka operace taky moje zkusenosti si muzete precist na blogu operace oci