úterý 15. července 2014

Povídání tety Běty, aneb léto o 24 kilo lehčí


Ahoj čtenáři,

dovolím si přidat příspěvek trochu z jiného soudku. Domnívám se, že jídel a fitness věcí je tu dostatek, a tak jsem se rozhodla pro obyčejný povídací článek.



    Léto, prázdniny, a mnozí z vás mi neustále opakují, proč si neužívám normálních běžných dnů. Tak jsem tedy učinila změny. Vytáhla jsem ze "zaprášeného" kouta starý foťák, a budu zase něco fotit v přírodě. Vydala jsem se na procházku do lesa. Zní to divně, ale bylo to moc příjemné a budu to praktikovat častěji. Pořídila jsem si před časem kolo, na kterém občas jezdím jak na projížďku, tak na nákupy (lepší, než se mlátit s dalšími lidmi v buse s plnými taškami po akci v Kaufu :D). Momentálně mi kolo umřelo, neb nemám jakousi redukci na napumpování, ale záhy to napravím a zase jej osedlám. 

    Co se plánů na léto týče, tak v podstatě žádné konkrétní nemám, ono to totiž uteče jako voda a zase budeme v pracovním režimu. Rozhodně ale chci zkusit trochu žít, trochu relaxovat a dělat běžné (pro někoho nudné) věci, jako procházky, kolo, opalování, focení a další. Domnívám se, že Shaun na mě počká, i když samozřejmě jej budu cvičit nadále, ale pokud bude možnost něčeho jiného, zvolím jinou aktivitu. Každý by si měl asi udělat chvilku času a vše si v hlavě srovnat, co vlastně chce, co očekává a kam povedou další cesty. Opakuji se, ale byla jsem, jsem a budu vždy obyčejná ženská, takže je na místě najít i obyčejnou a standardní normu života. Fitness je super, ale vrcholově jej nikdy nebudu provozovat, tak se asi netřeba zničit. Důležité je být spokojený sám se sebou. 
    Podívám li se do minulosti (a fakt to bolí), tak jsem léto trávila v riflích a nejlépe i dlouhém rukávu, jelikož jsem nechtěla ukazovat svoje špeky. Nechodila jsem na žádná koupaliště a opalování nepřipadalo v úvahu. Seděla jsem doma a futrovala špekáčky, ovary, hranolky, majolky, smažené věci, čokolády, krémy, tuky a jiné. No jo, podezření na infarkt a cholesterol 9 mmol/l, vás prostě donutí k tomu, abyste začali něco dělat, jinak by to zle skončilo. Vzpomněla jsem si na minulost v autobuse, seděla jsem hodinu v zácpě a vzpomínala, jak mi bývalo v tom oblečení a vůbec v "tukovém overalu" zle, jak jsem omdlívala a kolabovala. Nyní si "hrdě" sedím v kraťasích a tílku a je mi dobře. Dokonce jsem našla i nějaké starší fotky, co jsem snad ještě neukazovala, ale to také proto, že se mě hodně lidí ptá, zda jsem byla tlustá od mala. Tak takhle jsem vypadala v 15 letech. Hubená nitka jsem vážně nebyla. No hold změna je život. Každý z nás musí najít onen bod zlomu, který nás přinutí dívat se na zdraví jinak. 
    Každopádně každý z nás může dosáhnout svých cílů, je jen na nás jak se k tomu postavíme a jak moc o to budeme stát. Věřím, že všechny ženy, co chtějí zhubnout, zhubnou, jen k tomu musí mít ty správné podmínky a snad i nějaké "osudové rozpoložení" hvězd, ale určitě to dokážete.


    Na konci července jedu konečně na dovolenou, nemohu se dočkat. V Bulharsku je krásně a všem vřele doporučuji. Vaří se tak velmi zdravě a cvičit můžete na vzduchu na pláži, nebo jen tak vyběhnout. Člověk na sobě cítí, že potřebuje oddych od všeho, hubnutí, dietního režimu ve stravování, od lidí, uvolnění po státnicích zatím taky nepřišlo, po operaci očí jsem taktéž nerelaxovala a pracovní činnost, no  stres z práce známe asi každý. Doufám, že se dovolené "dočkám" a že se vše srovná do normy a pohody.
    Léto o 24kg lehčí je skutečně jiné, změnilo se velmi mnoho věcí v důsledku hubnutí, a je na čase zavřít "tlustou" knihu a jít dál.


No trochu jsem odskočila od výletu, že? Tak tedy návrat. Zde se mi podařilo zachytit motýla, který se tam chudák plácal na cestě, snad to přežil. Je krásný, co?





Hmyzu je tedy v lese "habakuk", pokusila jsem se zachytit pracovní činnost včely, musím říct, že fotky zvířat a přírody se mi líbí.


Ano, důkaz místo slibů, Martina v lese. Jsem stále pod kritikou, že si sem nedávám svoje "normální" fotky, že jsem všude zatnutá atp. Tak tedy obyčejná fotka.





Zvěřinec v Mariánském údolí je celkem velký, tak jsem se nechala vyfotit i zde :)




Už jste někdy viděli slepice s chlupatýma nohama? Mám vždy před očima ty hubené, vysoké, oškubané pařátky, ale tyto slepice mi vzali iluze, snažila jsem se je vyfoit v běhu, no snad to vidíte? Fakt chlupaté nohy. Nejsem "slepicolog" takže tomu nerozumím, ale asi je to hold takové plemeno.



Další obyvatel Mariánského, z fotky to teda není vidět, ale to bylo "huge" zvíře, fakt obří, takový metr to mělo určitě:)


Osel a kráva? :D Ne dobře, nechám si hloupé poznámky od cesty... Osel byl pěkný, se divím, že těm zvířatům nehrabe z množství dětí, které v tomto areálu neustále pobývají.


Tady už jsem s kámoškou, koza s kozou :)) zdála se mi dost apatická, tak této kozeně už asi hráblo z dětí a hluku. Syndrom vyhoření nemusí mít jen učitel ve škole (všechny učitelky a další pracovníci ve školství mi jistě teď dají za pravdu, že ty prázdniny máme zasloužené :D)


Fakt tam stála a apaticky koukala do jednoho místa, tak nevím, bylo mi ji chvilku líto.




Hádanky pro botaniky, fialová kytka s dlouhými okvětními lístky :))


Fialové kytky na mě působí šíleně pozitivně a uklidňujícím dojmem, ale netuším co je to za druh, bohužel.



Zátiší s kytkami a má osoba, ano po procházce nastal relax v podobě posezení na dvorku s kávou :)



"Stoupni si normálně" dobře, stoupám si normálně....


....nechci stát normálně, udělám aspoň trochu pakyna :))....


...."vidíš, budeš mít "nesvalové fotky" konečně"....neee, prosím, aspoň pokus o zatnutí.....pardon :)


Ano, fotky v civilu, s vynuceným úsměvem pro vás. Zdravím tímto ty osoby, co mi chtějí "sekat hlavu", páč bez hlavy vypadám přece jako muž :)


Ačkoliv se tedy asi dám na procházky, focení, cyklistiku a pohodičku, nezapomenu na cvičení a udržování s panem Shaunem T. Tady vám ukáži cvičební plány, které se samozřejmě mohou změnit na základě nálady a chuti, ale více méně je to platný plánek cvičení:)

květen 2014



červen 2014


červenec 2014

Pokud by měl někdo zájem, může mě sledovat na Instagramu http://instagram.com/marrifit
pokud se chcete na něco optat, tak můžete tady na Asku http://ask.fm/marrifitness
a pokud vás zajímají nějaké recepty, mrkněte na Ronnie sem http://www.ronnie.cz/martina-kolackova

Závěrem bych chtěla poděkovat všem, kteří mi fandí, podporují a píší mi pozitivní komentáře a pozitivní emaily. Není jich mnoho, ale ty co přijdou, mi občas vženou slzy do očí štěstím. Opravdu si vás všech moc vážím, přeji vám v životě jen to nejlepší. Pokud budu umět, poradím a snad pomohu v rámci redukce. MOC DĚKUJI!

Za ty negativní reakce jsem též ráda, ale ta kritika musí být konstruktivní a ne hloupé výkřiky do tmy typu jednoduchých, bezduchých, sprostých urážek a shazování.

Mějte se báječně, buďte na sebe opatrní a nenechte se nikým srazit ke dnu.

Martina

5 komentářů:

Leni řekl(a)...

Moc hezký článek! :-)
Procházky v přírodě mám moc ráda :-)
Držím palce, ať se ti daří hezky relaxovat a užívat si léta :-)

Anonymní řekl(a)...

Já stále nemohu uvěřit, že tak osvalené postavy lze dosáhnout domácím cvičením ;) jsi šikulka..a lidmi, kteří nedokáží absolutně nic a jen kritizují, se netrap...

chtěla jsem se zeptat..má ten Shaun T. nějaké cvičení vyloženě silový trénink bez kardia? že bych jej zkusila..

Marrifit řekl(a)...

LeniBear: Děkuji moc za komentar :)

Marrifit řekl(a)...

Kristýna: ano, skutečně jen cvičením doma. Začinala jsem na Jillian - snad vše, a pak přešla na Shauna. Shaun vyloženě čisté posilko nemá, ale to co jedu já, Focus T25 GAMMA <- ta třetí faze je hodne na cinky, kdyz tam vynechas ten občasny hiit, tak by to šlo jen posilovat.

Anonymní řekl(a)...

Na tvůj blog jsem narazila před pár dny úplnou náhodou, ale neustále se na něj vracím pro motivaci :) Máš můj obrovský obdiv, protože si dokázala téměř nemožné. Nenech se prosím žádným negativním komentářem rozhodit. Jsi krásna žena a chlap skutečně vypadá jinak :) Jak psala Kristýna, je to jen závist lidí, kteří by třeba i chtěli vypadat jako ty, ale nechtějí pro to nic udělat, nic změnit, ničeho se vzdát. Měj se moc krásně a užívej si léta :) Vlaďka