neděle 16. listopadu 2014

Dnes se podíváme zpátky do minulosti

Ahoj ahoj, 

dovolte mi otevřít si okénko o návratu k mému hubnutí. Nebudu vás tady zatěžovat žádným jídlem, jen se s vámi podělím o pár informací z mé hubnoucí minulosti a o nové fotky.


Tak v roce 2010 jsem si nosila pěknou zásobu tuků, to byla hrozná doba, tahala jsem to jak důchodce plnou tašku z Kaufu, když si zapomene tašku na kolečkách. Nedoběhla jsem šalinu, nezapla si normálně kalhoty, nemohla jsem se k zavázání bot, bylo mi zle jak psovi, každý den jsem nejraději prospala nebo projedla nezdravým jídlem.


Takto pěkně jsem si to šlapala na kamenech, pěkných 73 kg. Hrozná vzpomínka, bylo mi šílené horko, špatně se mi dýchalo, no, ještěže to moře nadnášelo.....

Do těchto kraťasů velikosti 44 se vlezu tak 4x. Změna velikosti oblečení byla docela velká. 44 na 28 /25 nebo XXL na 158.

A jak mě bylo zle z nezdravého jídla a ležení. Byla jsem unavená, podrážděná, cholesterol se pohyboval okolo 9 mmol/l, krevní testy velice špatné, kondice špatná, kardio problémy, žaludeční i střevní obtíže....co druhý den jsem "suplementila" žaludeční kapky, aby mě bylo alespoň trochu lépe.


Prostě to už dál nešlo. Zvracela jsem co druhý den, jelikož to žaludek a střevo vzdalo... jídlo 3x za den v poměru celé balení 500g špaget a celý lunchmeat osmažený s cibulí a majonézou a dalším chodem pečená žebra s hranolkami, no a snack před spaním v podobě pytlíku chipsů, si prostě vybral svoji daň. Brnění ruky, bušení srdce, studený pot, pálivá bolest.....podezření na infarkt? Alarmující, takže změna....Proč jsem jedla takové hnusy a tak blbě? No přece nebyl čas vařit, nebyl čas nic kupovat, nebyl čas jít do restaurace....jo, a když  byl čas na restauraci, proč si nedat smažené nebo tučné? Jsem v restauraci, zeleninu si přece dám doma (nedám, zeleninu nebo ovoce jsem nekupovala). Prostě jsem měla tuny výmluv, proč něco nejde. Nejde cvičit, není čas, bolí mě hlava, bolí mě koleno, bolí mě....asi mozek..., ale pokud už fakt "doděláváte" a situace vás donutí ke změně, uvědomíte si, že ta hromada výmluv byla opravdu jen hromada výmluv a najednou všechno jde. Chce si to jen srovnat priority v hlavě a jednoduše se naučit nové postupy a zažít si nové věci. No a jde to a mnohem lépe.



Martino, cvič a jez zdravě jinak skončíš v penálu....změna o 180°... objevení cvičební programů na doma jako je Jillian Michaels a Shaun T, změna jídla, pravidelnost, vyváženost a hlavně zdravá strava. Číst a číst, co vlastně jíme, a co to v těle dělá....fuj, zabíjela jsem se jídlem dobrovolně...poznání kalorií, hodnot, živit, složení, chemického zpracování potravin, výroba potravin a vše ohledně stravy mi otevřelo oči, že nezdravě už nikdy.

20.3.2013 jsem poprvé skočila s Jillan 30 Day Shred a už to jelo....a hle, krev, cholesterol i zdraví se začalo zlepšovat... no a rok se sešel s rokem a zase se cítím živá :) S Jillian jsem cvičila do konce roku 2013 a od ledna 2014 cvičím Shauna a jeho úžasný program Focus T 25. Ne, vážně jsem nikdy nebyla v posilovně. Cvičím pouze doma s těmito lektory a počítačem :)

Zde přikládám aktuální upravenou fotku zatnuté postavy. Shodila jsem velrybí overal o váze 27 kg.

Pro případné rýpaly a závistivce, zde postava povolená a fotka neupravená, jak vidíte, sval je 
uvolněný, není tak vyrýsovaný. Nikdo nechodí zatnutý non stop, takže mi nepiště, že vypadám strašně a jako chlap bez hlavy (dokonce běžně nosím i tu hlavu :D). Když se postava povolí - tedy do běžného provozního stavu, svalovina není tak vyrýsovaná, jako když ji zatnu pro fotku


Přidáno foto zezadu na přání, omluvte kvalitu, lepší prostě nemám:( PS: neprodáváte někdo zrcadlovku? :D


Tady vidíte zcela běžnou postavu v oblečení. PS: pro zimomřivce thermo triko za 140 Kč v Kauflandu, no neberte to. Mají i kalhoty. Doporučuji :)

Tak a já se omlouvám za menší výlet, nějak jsem si potřebovala s vámi i popovídat, ne jen po vás házet fotkami. Takže cvičení zdar. 

Marri

22 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Příště prosím i foto zezadu :)

Marrifit řekl(a)...

Anonym: ok, foto přidáno, ale je nekvalitní no :(

Anonymní řekl(a)...

Na tých fotkách kde cvičís vyzeráš jednoznačne najlepšie :)

Anonymní řekl(a)...

Děkuji :) to stačí..však víš, že teď je éra obdivování zadků :D nejlepší z fotek mi přijde ta, jak tě asi fotil přítel, jak máš ruku v bok ;)

Marrifit řekl(a)...

Nefotil mě přítel, ale asi to zavedu, jelikož focení na samospoušť je fakt otřesný. Chudák, bude mít radost, ale nedá se svítit, pak ty fotky vypadají jak od školáka... ještě chci nový foťák. Děkuji za koment

Anonymní řekl(a)...

Gratuluju, moc ti to sluší, skvělá postava.
Miluška

MishyV řekl(a)...

Jsi mou inspiraci! Nadherna zmena, je za ni videt spousta driny! Navic jen doma, vazne klobouk dolu :)) Ja jsem teprve na zacatku sve cesty a tak si jeste moc dobre pamatuju ty stavy, ktere jsi popsala, ze jsi se tak citila, nez jsi se sebou zacala neco delat... Mej se krasne a tesim se na dalsi clanky :)

Anonymní řekl(a)...

jsi skvělá, obdivuju tě, máš za sebou kus práce :-)

Anonymní řekl(a)...

Opravdu velka změna, klobouk dolů..to by chtělo do nějakého fitness časopisu..a co strava? Tam byla asi též změna.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, vypadáš úžasně, opravdu ti to moc přeji, ale nemyslíš, že je to možná až moc? Svalů máš spíš jak kulturista, než jak normální holka, ale pokud se to tobě líbí, nic proti :)
Přeji mnoho dalších úspěchů :)

Miruska řekl(a)...

Jsi úžasná a jsi důkazem že to prostě jde, když se chce..a přesně je to o tom, že se naučíš žít jinak, naučíš se že to je tak prostě lepší a že s lepším jídlem a sportem je ti prostě líp...takže proč tak potom nežít. Nesnáším, dkyž do mě lidi rejpou co držim za dietu..tak jim na to prostě říkám, že to není dieta, ale životní styl a že mi přijde k ničemu jíst jako čuně, dkyž na sobě makám sportem :) A ještě bych se tě chtěla zeptat, jak to vidíš se soutěžením? :) A kolik vlastně měříš?

Petínek řekl(a)...

Na to prostě nejsou slova - jsi úžasná :) Neskutečná motivace...

Marrifit řekl(a)...

Děkuji za komentáře.

Anonym: svalů mám právě že docela málo, oproti jiným kolegyním, co cvičí.

Miruška: měřím 159cm, jsem malá. Se soutěžením to vidím bledě :(

Michaela: děkuji moc za pozitivní koment. Přeji stestí a pohodu na tve ceste!

Petínek: no moc moc děkuji

Anonymní řekl(a)...

Mohu se zeptat, jak si zbrourala ty špatné stereotypy? Já mám pocit, že cvičit pro mě není rpoblém, ale nedat si něco dobrého, to je ten problém. A když to vydržím celý den, zdravě jíst, tak večer mám největší problém a ten zpravidla vyřeším tak, že si něco dám... :(
Takže obdivuji a doufám, že mi v hlavě něco řeskočí a já pochopím.....

Marrifit řekl(a)...

Anonym: není to jasné po přečtení článku? Mě bylo proste tak zle, že to jinak nešlo, ten zdravotní stav me donutil.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Martinko. Jsi naprosto úžasná, klobouk dolů, jak jsi zamakala...
Jsi má velká inspirace.
Děkuji také za výzvy, strašně nám to usnadňuješ...
Díky, díky,díky...

Anonymní řekl(a)...

Super...Velka sikulka, moc Vam gratuluji k takoveho uspechu.

Anonymní řekl(a)...

Zacala jsem cvicit s Jillien 30day Shred (14dni mam za sebou:). Zmenila jsem stravovaci navyky a tvuj blog je mi velikanskou inspiraci a motivaci. Gratuluju k tvemu uspechu. Tesim se na kazdy tvuj clanek ;) Petra

Unknown řekl(a)...

Marti gratuluji, jsi skvela.

Anonymní řekl(a)...

Martino,vypadate skvele,ale fotit se ve spodnim pradle mi prijde trochu buranske,nemyslite? Podivejte se na nejake profesionalni stranky,vzdyt je tolik druhu krasneho sportovniho obleceni.

Marrifit řekl(a)...

Tak leda pak plavky, což je v zime taky pecka :)
Muzete mi prosim nejake sportovni obleceni koupit? Děkuji :D

K řekl(a)...

Wow! Moc ti to sluší a máš nádhernou postavu! Díky za tvůj blog, jsi opravdu velkou inspirací.