úterý 27. ledna 2015

Fotky jídel, selfie, vymluvení + recept na Stračenu (buchta)

Ahoj čtenáři,

přináším nějaké to jídlo, které se mi nakupilo v mobilním telefonu. Nepřišla jsem na to, proč ten telefon fotí tak mizerně, takže opět omluvte kvalitu. Asi vada telefonu, rukama to není (vyzkoušeno :D). Po rozkliknutí si můžete přečíst i nějaká má slova, nejen fotografie.




Co se týče mé osoby, stále jsem v klidnějším režimu a už to tak zůstane. Hnát se za nesmyslnými představami, které v životě k ničemu v podstatě nejsou, je o ničem. Cvičím si pro radost a proto, že mě to baví, když je zrovna čas. Přehlídková mola "bikiny fitness" přenechám mladším, hezčím a schopnějším. Věnuji se dalšímu vzdělávání, své nynější práci a nové práci (abych se nenudila). Dala jsem také přednost rodinnému životu před cvičením a fitness kolotočem.

Můžu vám říct, že je to mnohem lepší. Všechno to kolem fitness je sice moc pěkné, ale je to takové pozlátko, které vás muže snadno semlet a zničit, když si nedáte pozor. Je lepší žít normálně, nedržet drastické a nesmyslné diety, vlny, režimy a bůhví co (teda alespoň za mě). Je nesmysl počítat jídlo do konce života a nedat si nikdy nic na chuť, nikdo neříká, že musíte jíst nezdravě a nevyváženě a "prasit" největší potravinářsky zpracované, tučné, sladké či ztužené hnusy, ale dát si občas něco na chuť (kousek bábovky k narozeninám), ničemu neublíží a vy po tom fakt nepřiberete a nebude to znamenat, že nežijete (nejíte) zdravě. Pokud hubnete, je jasné, že se musíte držet a cvičit, ale tento režim nebudete po zhubnutí drilovat do konce života. Takže vemte kámoše Míru za ruku a pevně ho stiskněte.

PS: mrkněte na eshop www.biozmoravy.cz a sdílejte. Zanedlouho se tam objeví různé suplementy jako jsou proteiny, sacharidy, aminokyseliny, proteinové tyčinky, spalovače, produkty ze zdravé výživy, eko drogerie, bio kosmetika a další.


Dušená rýže, vepřový plátek, okurek a vývarová polévka s játrovými knedlíčky


Kuřecí plátek s bramborovou kaší a rataouille


Kadeřavý salát s tzaziki a kuřecí kostky


Ovoce, ovesná skořicová kaše s oříšky a brusinkami, jogurt a čokoládový krém


Stračena :) - špaldová mouka, olej, vajíčka, stévie, sojové mléko, prdopeč
 - vše od oka (2 hrnky mouky, 2 vajíčka, trocha oleje, hrnek mléka), půl sáčku prdopeč
Bílá vrstva - citronová kůra a kousky citronu 
Hnědá vrstva - moc kakaa :D
Béžová vrstva - vlašské rozemleté ořechy

vše smícháte, pak si směs rozdělíte na tři části a dochutíte. Lijete jak vás napadne na plech :)


Dušená hrášková rýže s kuřecím na kari, vývarová polévka


narozeninová nadílka - ta buchta dole byla excelentní, extra kakaová s pařížským krémem, nalevo je tvarohová mřížka, uprostřed kokosová roláda s jahodovou marmeládou a napravo je ořechová buchta.


Dýňový krém, bulgur s cuketou a rajčaty a treska na bylinkách


přeci jen mi to nedalo, a vyfotila jsem alespoň takovou fotku po pauze


ať je trochu změna, pořad něco zatínat.... snad poprvé v šatech

Pá Marri


8 komentářů:

Anetka řekl(a)...

Ta v šatech je dobráá.. :)

Anonymní řekl(a)...

Mne se libi jak ses najednou 'husta' prej fitness kolotoc te uz neba... tolik zenskych ti to pred pulrokem rikalo, ze zijes nezdrave a zenes se do extremu, a tys pohrdave rikala ze ty vis vse nejlip! Je fajn ze sis nakoniec chybu uznala ;) Tak hezky uzivej novy rok, at je lepsi nez predesly. :)

Marrifit řekl(a)...

Ja jsem nikde nic pohrdavě neříkala, žádnou "chybu" neuznávám, zhubnout je pro tebe chyba? Fajn, ale člověk potřebuje čas k důlezitym rozhodnutím, pokud ty vse dělas od ruky bez rozmyslu, tak to potes koste.. ale ja jsem vse potrebovala promyslet, co vlastne chci a nechci a co je cilem. To je cele, a je slusnost se podepsat. Pod anonymem je kazdy chytry ze :)

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, muzu se zeptat, co bylo tim momentem, kdy sis rekla "dost, tudy uz jit nechci" co se tyce cviceni, diet atd? Diky moc

Marrifit řekl(a)...

Anonym: asi osud, zní to blbě, ale bude to tak....změnila jsem smýšlení na sebe a na okolí, a nějak to zafungovalo, začala jsem poznavat jine lidi, jine aktivity. Bodem B bylo poznani mého pritele a jeho vliv na me, vliv me mamky a jejich proslovy. Clovek zacal jinak premyslet, co od zivota chce, jake jsou priority a hodnoty, co vlastne dela, proc to dela...nebylo to lehke se "preprogramovat" ale diky nim se mi to snad dari a citím, že je to skutecne to, co chci. Preci jen, kdyby mi bylo 20, clovek ma cast "zkouset blbosti" s fitness, ale už se chci posunout dal v rodinnem a pracovnim zivote. Pekáč je super, ale ten me neuzivi, ani mi byt nekoupi, ani mi pratele nezajisti a ani pchyickou pohodu nedonasi. Proste to už tak nehrotím, ale ke vsemu clovek musi "dospet", jak ke startu hubnuti, k ruznym zmenam v zivote a postojum. Vse chce cas, clovek roste stale a neustale.

Tereza řekl(a)...

Ahoj Marri.

Předně, musím říct, že mám fakt ráda tvoje stránky.
A myslím, že tahle změna myšlení určitě nebyla hnedka teďka. Prostě sses nad tím svým životem zamýšlela už delší dobu, ale až teď přišel ten čas zveřejnit to, co?

Byla jsi to právě ty, která mě nakopla k tomu, abych začala cvičit. Abych změnila svoje stravovací návyky a abych byla konečně spokojená sama se sebou.

Díky za to, jsi skvělá.
Terka

Andullie řekl(a)...

To byl hezký článek a souhlasím s tím, co jsi napsala. Však si k tomu každý musíme dojít sám a postupně :) v průběhu života se zkrátka mění priority. I já jsem leccos přehodnotila, protože jak říkáš - pěkná postava mi nezaručí nic - ani vzdělání, ani budoucí práci a ani dobré přátele či vztah :) Tak přeji hodně štěstí v osobním životě! :)

P.S.: V šatech Ti to hrozně sluší :)

Anonymní řekl(a)...

Já myslím, že už jsi měla úplně nejvyšší čas, hnala jsi to vážně do sakra velkých extrémů, a i uznávám, že jsi trochu pohrdavě naznačovala, že je vše ok, to co děláš, cvičíš atd...,ale očividně jsi byla posedlá tím vším, je jen dobře, že sis to nyní sama uvědomila a snad jak píšeš, napořád, že život má být o životě a ne přežívání (a honbě za postavou,svaly a dokonalostí),tak at ti to vydrží a jsi štastná především uvnitř a nejen navenek v podobě svalů...;)