pondělí 4. srpna 2014

Střípky z dovolené


Dobrý den vážení čtenáři,

jistě jste zaregistrovali, že jsem se odjela zrelaxovat na dovolenou. Dovolte mi tedy, abych Vám ukázala pár fotek a řekla několik slov.


Tuto dovolenou jsem si doslova vymodlila (a i přes krach CK jsem odjela). Za uplynulý rok proběhlo v mém životě tolik změn, proměn a všeho možného, že jsem si potřebovala už docela nutně psychicky i fyzicky oddechnout. Pokud mě sledujete, víte, že jsem vlastně neustále byla v zápřahu a některé z vás si už všimly, že "melu z posledního". Dovolenou v Bulharsku jsem tedy pojala jako relaxační, ozdravný, obnovující, léčící a srovnávací pobyt. Na konci článku s fotkami se s vámi podělím o to, zda se mi to podařilo.

Bulharsko je naprosto úžasná země, skutečně všem doporučuji navštívit. Já jsem se zamilovala již před několika lety a ta láska stále trvá ba naopak snad i roste. Příští rok to nejspíše vyjde na "pracovní" 3 měsíční pobyt v Bulharsku. Ať už to je.

Měli jsme celou dobu nádherné počasí. Jídlo bylo excelentní, absolvovali jsme výlet  na "kolech", ale tomu vehiklu se kolo říkat fakt nedalo. Dále jsme navštívili Beglik Tash (něco jako Stonehenge po bulharsku), nádherná záležitost nabitá pozitivní energií -> http://www.primorsko-kiten.eu/cs/beglik-tas.htm. Jinak klasika pochodování, moře, bazén a návštěva Kitenu :).


Milované mušle v koprovo citronové zálivce s cibulí, salát z pečených lilků a paprik a zelný salát s mrkví, slast :)


Ukázka jídelního lístku :)


Ano, i bazén jsme používali :)



Plněný kalamár s koprovou omáčkou, naprosto úžasná záležitost. V pozadí pečené lilky a papriky a úplně vzadu těstovinový salát s plody moře :)


Dušená zelenina s kuřecím steakem. Nejlepší kuřecí, naše kuřata se opravdu s těmi v Bulharsku nedají ani srovnat. V BG jsou chutná, nevodová, bez smradu, no proste super.


Pstruh plněný zeleninou a ořechy


Sice jsme měli placené snídaně, ale to se skutečně nedalo jíst (smažené veky, něco jako vysočina, sýry a zelenina.... snídaně nasladko? Nehrozilo, jeden druh ovoce - nahnilý - a konečná) a tak jsem se ujala snídaní ve své režii:)



Nač sexshop, stačí zajít do restaurace :)


Jedno z nejlepších a nejchutnějších jídel ( rýže i těstoviny zde prostě chutnají jinak, než ty naše, a oni to umí tak kvalitně ochutit). Rizoto s mořskými plody.


Ano, zase salát z pečených lilků a paprik - fakt orgasmus v puse + salát Sněženka :)


Zelenina kam se podíváš a kuřecí steak :)


Mořila jsem se v moři i na pláži :)


Další paráda, tu chuť cítím i když píšu tento popisek. Chobotnice s rajčatovou omáčkou a bramborová kaše.


Kuřecí steak s dokonalou rýží


Tak zde nějaká ta poza s vlajkami




Dělám, že o ničem nevím


Perla salát - Perla je ta malá ryba, zbytek byla zelenina a balkánksý sýr, v pozadí sedí rybí polévka a můj kamarád si neodpustil jeho milovanou Cacu -> rybky nalevo


Zelený salát s krevetami, kalamáry, olivy a dalšími mořskými plody


Fotka na promenádě při večeru


Joooo s Michaellem jsem se přece musela vyfotit, no ne?


Opět snídaně v mém podání, koukali jsme na sousedy, jak se cpou smaženou vekou s máslem a nadávají, že ty snídaně jsou otřesné :)


Rybí polévka, omeleta s kuřecím masem a naprosto delikatesní těstovinový salát s kuřecím masem, olivami, bazalkou a oregánem


Vepřové kostky ve vinné omáčce s rýží


Rizoto s kuřecím masem, houbami, brokolicí a parmezánem


Krásné místo, energeticky nabité - Beglik Tash


Beglik Tash - ano, trapno poza musí být, aneb jak zkazit kamenům fotku


Beglik Tash - kámen s názvem Manželská postel, tak jsem si lehla - ale kde je kruci ten manžel?????


Beglik Tash - trůn.... tak trůním :)


Nevím, co autor fotil, ale já čtu legendu o dalším kamenném sousoší




Beglik Tash - neshodila jsem ho :(


To bych asi nebyla já, abych něco nezkazila svýma "klasikama"



Beglik Tash - týýjooo kámen




Das ist eine VEHIKL, bože, se divím, že to těch 16 km vůbec ujelo (a že já to přežila)


Mušle


Salát s chobotnicí a olivami


Duny, písek, tráva a kráva poza



Moře, moře, moře. Zrádné, byly vlny a docela to unášelo lidi. Mě to smetlo ani jsem nemrkla. Plavčíci nedělali nic jiného, než pískali a vyháněli osazenstvo do vyhrazeného prostoru. Ale to by nebyl český turista, aby na plavčíka nekašlal a pak se divil, že se skoro topí.


Lěžíc a foto s Questbarkou :)


Rizoto s chobotnicí :)


Rizoto s kuřecím masem a kaškavalem


Vláček a odjez směr Kiten



Hopsa hejsa


To je hnus, velebnosti


Marinovaný Kranas, dobrá ryba


Mistr Vehikl a já :) málem jsem to hodila do škarpy, zlatý Adir (moje kolo)


Město Primorsko


Město Primorsko


Něco pro klobásožravce :)


Mlíko v pytlíku :D


Město Primorsko


Vidíte ty vlny? Já jsem z nich měla velký respekt, asi jsem posera




Něco jako, tak už mě nefoť a pojď mě držet do moře, ať mě to neodnese

No, domnívám se, že to by jako ochutnávka fotek mohlo i stačit. Pokud chcete vidět všechno, můžete nahlédnout do mého soukromého alba zde http://metryks.rajce.idnes.cz/Bulgaria_-_Primorsko_27.7._-_3.8._2014/

Dovolená byla naprosto úžasná. Dodržela jsem slib a necvičila jsem. Slib jsem dala dvěma lidem, kteří pro mě znamenají nejvíc. I tito lidé, netknutí fitness světem rozpoznali, že InBody měření s výsledkem 6,6% tuku v těle, což u mě dělá cca 3 kg tuku v celém těle už není sranda. Jeden z nich prohlásil, že bych měla přestat tak cvičit a přibrat, jinak mě brzy povezou v penálu. Ano, teď nemyslím to pouzdro pro prvňáčky. >>//Děkuji Ti za vše, moc jsi mi pomohl, je milé vědět, že když člověk stojí na hranici, najde se někdo, kdo mu podá ruku a stáhne ho k sobě a né, že ho shodí na druhou stranu. Vážím si Tě.//<<
Fakt mi už nebylo vůbec dobře. Od dovolené jsem si slibovala nějaké východisko a "řešení". Domnívám se, že jsem jej našla po jednom dost divném zlomovém dnu. Srovnala jsem si životní priority a snad už bude vše tak, jak má být.
Snad se vám fotky líbí a touto fotkou se s vámi rozloučím. 
Pac a pusu
vaše
Martina 

9 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Super Marto, vypadáš krásně, svalíky krásně hrajou, ty se usmíváš, jídlo vypadá senzačně, no jsem nadšená a spokojená, že jsi štastná a hlavně, že si necvičila a odpočívala si.. :) Anet

Anonymní řekl(a)...

Tak tě zdravím, krásko naše! :*
Vypadá to tam náramně, okolí a hlavně ta jídla mě okouzlila! Nejkrásnější jsi ale ty, široko daleko rozhodně nebyla tak fit baba jako ty, jde z tebe síla a ty záda, no tyvole!! :O
Jsem za tebe moc ráda, potřebovala jsi to. Měj krásné dny a příště jedeme spolu! ;)

Anonymní řekl(a)...

Marti super..krasny fotky. .ty jsi spokojena, krasna a odpocata...jidlo se na nas jen usmiva..zavidim ti ;-) ale hlavně ti to moooc preju.Ty si to zasloužíš. .Jsi prostě úžasná :-* Anna P. ;-)

Týna řekl(a)...

Tolik jídla pohromadě jsem snad v životě neviděla. :D
Je zřejmé, že sis dovču pořádně užila. :))
Já v Bulharsku nikdy nebyla, ale hrozně mě láká tam jet na dovču. :P
Co se týče toho % tuku, určitě by ti neuškodilo něco přibrat, zdraví je priorita, víš jak. :)) Ale já věřím, že to máš v hlavě srovnané a dáš to nějak do kupy. :)) Mimochodem mi furt není jasné, jak můžeš být tak namakaná jen z domácího cvíča. Ty svaliska na nohách jsou prostě boží! ♥

Unknown řekl(a)...

Hezký fotky a hezky napsané :-)

Leni řekl(a)...

Jde vidět, že sis dovolenou skvěle užila :-) Moc ti to na fotkách sluší :-)
A myslím, že je moc dobře, že jsi necvičila - však na to je celý rok čas, o dovolené se odpočívá :-D

Marrifit řekl(a)...

Anonymní: díky

Dona: Jasny, jedeme spolu, ty zada jsou divny docela

Anna: Děkuji moc

Kriss: tak to je z celého pobytu pro dva lidi, neni to tolik jídla:) Ano, jen domácí cviceni a striktni drzeni stravy, ale to už skoncilo, takze uvidime, jak se zaobalim :)

Erika: díky

LeniBear: snažila jsem si užít a necvicit, a rekla bych, ze bych zvladla necvicit i dyýl teda

*Nikolká* řekl(a)...

Jéé, dívám se, že jsme měly letos úplně stejnou dovolenou :) Dívám se na tvoje fotky a znova se vracím na ty místa, poznávám stánky, kámen s Michaelem Jacksonem :D atd., to mě úplně mile překvapilo a zároveň potěšilo, když jsem si mohla mimoděk zavzpomínat :) Doufám, že ses měla fajn :)

Unknown řekl(a)...

Krasne fotky a super proměna, jsem moc rada, ze jsem objevila tvuj blog:)