sobota 12. září 2015

21 Day Fix Extreme - recenze



Autumn Calabrese: 21 Day Fix Extreme - spalování tuků a formování postavy


Mrkněte na recenzi, kterou jsem sepsala pro časopis www.ronnie.cz
Díky tomuto programu budete mít sestavený trénink pro spalování tuků a formování postavy na každý den. Zaměřuje se na horní i dolní část těla, plyo, pilates, kardio a komplexní cvičební workouty. Budete potřebovat činky, karimatku, statečnost a ručník. Díky přidání činek oproti původní verzi 21 Day Fix, kdy se v programu posilovalo zejména pomocí vlastního těla, dosáhnete lepších a efektivnějších výsledků. Není ale určen pro začátečníky, nebojte se, že se u toho nezapotíte. Vyzkoušelo ho 5 mužů z mého okolí, kteří jsou k těmto programům velice skeptičtí, raději dají přednost posilovně, surovému železu, případně workout hřištím, ale uznali, že to není žádná "jóga", jak si doposud mysleli. Jeden ukončil svůj názor dovětkem: "Tak to tedy nechci vidět to cvičením s tím vaším Šaunem." Myslel tím cvičení T25 se Shaunem T, o němž již u nás vyšla recenze dříve.

Je pro Vás toto cvičení vhodné?

V tomto plánu jsou velice rozmanité tréninky, cviky jsou náročné i lehké, ale velice dobře za sebou naplánované pro efektivnost. Celý program je formou HIIT, takže se nebudete nudit a za krátký čas dosáhnete výsledků. Samozřejmě že i při tomto programu je třeba dodržovat jídelní režim ve smyslu dietnějšího a zdravého jídla. Pokud budeme dlabat nezdravé tuky, jednoduché cukry a prázdné kalorie, tak nás žádný program nespasí. Jídelní plán je v tomto programu sestavený a naplánovaný, můžete jej tedy využít.
21 Day Fix Extreme je příhodně pojmenovaný a Vy potřebujete extrémní myšlení, extrémní snahu, cíle a píli. Program je určen pro pokročilé, začátečník by s ním měl asi problém. Možná by Vás to vedlo spíše k demotivovanosti, že to nezvládáte. Zkuste 21 Day Fix nebo Jillian Michaels, které jsou trošku snadnější. Autumn Calabrese je trenérka, která má roky zkušeností a zaštiťuje ji Beachbody stejně jako Jillian Michaels, Beast Body, ChaLean nebo přímo Shauna T. Je to šik ženská a pěkně se na ni kouká, cvičení nefláká, snaží se, takže nemáte pocit, "že ta ženská tam jen máchá činkou a nic jí to nedělá".
Plyo Extreme, výskoky s činkou
Plyo Fix Extreme - posilujete spodní část těla za využití činek, najdete zde skákání, plyo prvky, výbušnost a silové prvky.
Upper Fix Extreme - zde budete posilovat horní část těla, ruce, záda, hrudník a ramena, je to zaměřeno na sílu.
Pilates Fix Extreme - pilates není jako pilates - zapojíte hamstringy, zadek, lýtka, core, ale v trošku těžší variantě. Použijete zde i rezistenční gumu.
Lower Fix Extreme - celá dolní část nezůstane suchá, hamstringy, zadek, lýtka, břicho. Zde jsou výbušné prvky, kardio, plyo ve 4 kolech s opakujícími se cviky.
Cardio Fix Extreme - opět 4 kola, docela se zadýcháte, není to rozhodně lehké kardio, člověk funí jak sentinel, ale pak ten pocit stojí za to, navíc kardio s činkami - to je výzva.
Yoga Fix Extreme - no, tak nevím, jóga pro pokročilé, velice těžké na pózy a balanc, kdo není zvyklý a nezná jógu, tak je trošku v pasti, ale dalo se to vymyslet. Zaměřeno na sílu, pružnost a rovnováhu.
Dirty 30 Extreme - posilování s činkami a vlastní vahou na celé tělo, přišlo mi, že je docela zaměřený na horní část, ramena, cviky jsou těžší, hodně efektivní, ruce mě často nebolí, ale tady jsem je cítila. Skvělé cvičení, jedno z nejlepších z programu.
  • AB Hardcore - bonusový workout na břicho, 10minutový, cvičilo se mi to dobře, rozhodně za těch 10 minut to břicho budete cítit a cviky jsou (pokud se dělají dobře) efektivní a nebolela z nich záda.
  • ABC Extreme - další bonusový workout, hodně těžký na celé tělo, přirovnala bych jej k Dirty 30, ale tohle je zase spíše na dolní polovinu těla, cítila jsem nohy a břicho.
  • Power Strength - bonusový workout, cvičení celého těla s vlastní vahou, zvyšuje sílu, vytrvalost, posiluje hlavně nohy a břicho, je hodně podobné ABC, jen bez činek a s omezením plyo prvků.
Kardio netradičně s činkami
Workouty v programu jsou koncipované kolem 30 minut všechny. Jsou sice určené pro pokročilé, ale najdeme zde i modifikátora, který dělá cviky jednodušším způsobem, takže bez obav, nebudete-li moct dál, zaměříte se na modifikace.
Cviky jsou delší a možnost pauzy je kratší, ale prostor na pití zde je zachován. Já teda nepiji, neb mi nejde cvičit s vodou v žaludku, ale někdo to vyžaduje. Takže ano, čas na pauzu tu je, pro ty, co nepijí, nezbývá nic jiného než skákat na místě, než se všichni vrátí na značky. :) Tento program bych doporučila na zhubnutí, to ano, ale spíše pro doladění formy a dotvarování partií. Po workoutech budete tělo určitě cítit, nebudete mít pocit, že jste nic nedělali. Pokud mám srovnat tohle a například T 25 od Shauna, tak je T 25 těžší, ale například některé workouty z Alphy a lehčí z Bety jsou více v pohodě než ty těžší zde v Extreme, ale nelze to přímo srovnat, každý program je koncipován jinak a k jiným účelům.

Výhody

1. Je to efektivní program, má dobrý plán a dobré rozložení workoutů po sobě a i cviky ve workoutech samotných se mi zdají dobře poskládané.
2. 30 minut denně je na doladění formy optimální, čas si snad najdete.
3. Stravovací plán přiložený k programu se mi nezdá až tak úplně mimo mísu jako v některých konkurenčních programech a dá se modifikovat na naše regionální podmínky.
4. Možnost modifikátora i v programu pro pokročilé lze také ocenit.
5. Hudba. Hudba je jeden z (možná nesmyslných) bodů, které hledám na cvičebních programech. Když mi hudba "nevoní", nedokážu s nimi cvičit, nudí mě, nebo mě rozčiluje. Zde je motivační hudba, kterou na lepších reproduktorech jistě oceníte více než nějaké jemné podmanivé kvílení, které se prostě na výbušné cvičení nehodí (podle mého názoru).
6. Samotná trenérka mě nerozčiluje, nepíská, nesípe a dělá, co má, některé programy s nádhernou namalovanou slečnou s 1kg činkou, co se ani nezapotí, mne jaksi demotivují.

Nevýhody

1. Je to prostě náročnější, člověk se do toho pustí s nadšením, ale nesmí se nechat zklamat, že to vlastně nezvládá.
2. Program nelze zakoupit v českých obchodech, lze jej objednat jen ze zahraničí.
3. Další jsem neobjevila.
Dirty 30
Takže pokud chcete zkusit nový program a už jste plní Shauna a Jillian, je pro Vás tato trenérka s programem Extreme 21 Day Fix tím pravým. Bez výsledků asi nezůstane nikdo, pokrok a zlepšení záleží na tom, co do programu dáte a jak budete udržovat stravovací režim.

http://kulturistika.ronnie.cz/c-22554-autumn-calabrese-21-day-fix-extreme-spalovani-tuku-a-formovani-postavy.html

Žádné komentáře: